1.
deixatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer que (un sòlid) en contacte d'un líquid es disgregui i s'hi mescli. Deixatar els ous amb vinagre. Una obra literària, una actuació, una conferència, etc., perdre vigor, consistència. La música es deixatava i es fonia per manca d'interès del públic. La [...]
|
2.
deixatar
Font
Verbs conjugats
El verb que heu cercat es conjuga com cantar.
[...]
|
3.
deixatar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fer que una substància sòlida, en contacte amb un líquid, es disgregui i s'hi mescli. [...]
|
4.
deixatar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [un sòlid] desleír, disolver. v pron 2 fig [idees, pensaments] desleírse. [...]
|
5.
deixatar
Font
Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
eixatar desmarxar, fer que una substància sòlida es fongui en un líquid. desfer. Xocolata desfeta. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
|
6.
eixatar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Deixatar. [...]
|
7.
trempa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Barreja d'un aglutinant, com cola, rovell d'ou, goma, plàstic, caseïna, etc., amb aigua, que s'empra per a deixatar els colors en la pintura al tremp, l'aiguada, l'aquarel·la o la tinta. [...]
|
8.
xocolata
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Substància alimentosa feta amb cacau i sucre mòlts, als quals s'afegeix ordinàriament canyella o vainilla. Una presa de xocolata. Bombons de xocolata. Deixatar o desfer xocolata. xocolata desfeta Beguda feta deixatant i coent xocolata en aigua o llet. [...]
|
9.
desglaçar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d'un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d'haver inclinat la cassola per tal d'eliminar-ne els greixos líquids. [...]
|
10.
eixatar
Font
Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [deixatar] diluir, desleír. [...]
|