Resultats de la cerca bàsica: 144.754

101. Enumeració de compostos amb el segon element en comú: pre- i postoperatori, sub- i suprahepàtic
Font Fitxes de l'Optimot
En l'enumeració de compostos amb el segon element en comú, habitualment no es trunca el primer element del compost amb un guionet. Per exemple: politicocultural i sociocultural (i no político- i sociocultural), anglogermànic i francogermànic (i no anglo- i francogermànic), nord-africà i [...]
102. copyright [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Dret
Dret que té el titular o cessionari d'un dret d'explotació d'avantposar el seu nom al símbol ©, amb la precisió del lloc i l'any de divulgació de l'obra. [...]
103. forum-shopping [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Dret
Elecció dels tribunals d'un estat per a obtenir una resolució més favorable d'acord amb les normes de conflicte a l'estat escollit, ignorant les connexions existents entre els ordenaments jurídics implicats. [...]
104. funk [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Estil musical de ball originat a finals dels anys seixanta del segle XX als Estats Units, amb influències del soul, el jazz, el rock i el rythm-and-blues, que es caracteritza per una base rítmica constant. [...]
105. happening [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Manifestació artística de caràcter multidisciplinari, que barreja sovint les arts plàstiques amb les arts escèniques, generalment basada en la improvisació i en la participació del públic, desenvolupada especialment durant els anys seixanta del segle xx. [...]
106. alley-oop [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Esport
Jugada ofensiva consistent en l'acció d'un jugador d'aprofitar un mateix salt per a agafar a l'aire la pilota procedent d'una passada elevada d'un company i encistellar, sovint amb una esmaixada. [...]
107. monterey [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta més o menys tova segons el punt de maduració, madurat durant un període d'un a sis mesos, de gust molt suau, originari de la ciutat nord-americana de Monterey. [...]
108. cookie [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Galeta de forma arrodonida i superfície rugosa que s'elabora amb farina, sucre, mantega o altres greixos i ous, i que generalment conté trossets de xocolata o de fruita seca, originària de la pastisseria dels Estats Units d'Amèrica. [...]
109. crumb [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Producte obtingut per cocció i assecatge de la barreja de pasta de cacau, llet concentrada i sucre, o únicament de llet concentrada i sucre, el qual, un cop molt, s'utilitza en l'elaboració de la xocolata amb llet. [...]
110. dub [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Estil musical originat a finals dels anys seixanta del segle XX a Jamaica, que es caracteritza per l'ús de remescles de música ja enregistrada, especialment de reggae, amb eliminació d'algunes veus i instruments i l'accentuació del baix elèctric. [...]
Pàgines  11 / 14.476 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>