191.
radioesterilització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Irradiació a dosis suficients per a aconseguir l'esterilitat comercial d'un aliment. [...]
|
192.
tallar a la brunesa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Tallar un aliment en bocins de la mida d'un gra d'arròs. [...]
|
193.
quilometratge alimentari
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Distància recorreguda per un aliment entre el punt de producció i el de consum. [...]
|
194.
cos estrany
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Objecte contaminant, generalment dur o tallant, present en un aliment de manera accidental, que es pot percebre a través del tacte o de la vista i pot comprometre la qualitat i la innocuïtat de l'aliment i provocar una lesió al consumidor. [...]
|
195.
malaltia transmesa per aliments
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències de la salut
Malaltia causada per la ingesta d'un agent biològic o químic present en un aliment. [...]
|
196.
flavor
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Conjunt de propietats olfactives, gustatives i tàctils que es perceben en la degustació d'un aliment. [...]
|
197.
menjar de debò
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Aliment fresc o poc processat en l'elaboració del qual s'alteren mínimament les qualitats naturals. [...]
|
198.
radiopasteurització
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Indústria. Energia
Irradiació a dosis suficients per a eliminar les cèl·lules vegetatives dels microorganismes patògens d'un aliment. [...]
|
199.
saltar
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Fregir un aliment a foc molt viu, amb poc greix i agitant-lo de tant en tant. [...]
|
200.
coure al blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Coure un aliment en un brou curt d'aigua i de farina o en un fons blanc. [...]
|