31.
edamame
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Plat típic de la gastronomia oriental, especialment la japonesa, que consisteix en beines de soja verdes bullides en sal. [...]
|
32.
galet
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Carn del voltant de la zona auditiva de la tonyina, la qual s'aprofita en gastronomia per a fer guisats. [...]
|
33.
aigua de llegums
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Líquid resultant de la cocció o la maceració dels llegums, emprat en gastronomia com a substitut de la clara d'ou, especialment en la cuina vegana. [...]
|
34.
atractiu turístic
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Particularitat d'un indret, com ara el paisatge, el clima, la gastronomia o un lloc històric, que per les seves característiques es considera d'interès per al turisme. [...]
|
35.
enoturisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Conjunt d'activitats i recursos turístics d'oci i de lleure adreçats a descobrir el vi, el territori, la cultura i la gastronomia autòctona de les regions vitivinícoles. [...]
|
36.
menjar blanc
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Ciències socials
Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca. [...]
|
37.
ecogastronomia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local. [...]
|
38.
ecogastronomia
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local. [...]
|
39.
arepa
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
Pa de forma circular plana, fet amb blat de moro estovat a foc lent i després molt, o amb farina de blat de moro precuinada, que es cou sobre una planxa, típic de la gastronomia colombiana i veneçolana. [...]
|
40.
micoturisme
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Lleure. Turisme
Modalitat de turisme gestionada per recol·lectors o productors de bolets que es practica amb l'objectiu de conèixer el món dels bolets i el paisatge, la cultura i la gastronomia autòctona de les regions on se'n fan. [...]
|