211.
bast 2 -a
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mancat de finor, de delicadesa, de poliment. És un peix que té la carn molt basta. [...]
|
212.
mandonguilla
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bola de carn trinxada pastada amb pa ratllat, ous batuts i espècies. fer mandonguilles Fer burilles. [...]
|
213.
ressecar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Assecar del tot, deixar sense gota d'humitat o de suc. La carn s'ha ressecat. [...]
|
214.
salami
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
|
215.
sobrassada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
|
216.
enclavadura
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ferida causada a un animal de peu rodó per un clau que penetra fins a la carn. [...]
|
217.
lacerar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estripar (especialment teixits del cos dels animals o dels vegetals). Lacerar la carn. Lacerar el cor. [...]
|
218.
espineta 2
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquests caragols amb espineta són molt gustosos. [...]
|
219.
galantina
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc., cuita amb espècies, que se serveix fred amb una gelea. [...]
|
220.
mortadel·la
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cuit, gros, de carn de porc i de bou capolada i barrejada amb petits daus de llard. [...]
|