131.
brandada de bacallà amb pebrots i allioli de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
132.
flors de carbassó arrebossades amb fruita seca i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
133.
foie-gras d'oca amb confitura de gerds i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
134.
mató artesà amb mel i maduixes de Sant Pol
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
135.
tulipa de mel i mató amb cruixent de pinyons
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
136.
triaga
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Antídot usat antigament, especialment contra les mossegades dels animals verinosos, compost d'un gran nombre d'ingredients polvoritzats i reduït amb mel a un electuari. [...]
|
137.
nuvi núvia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que està a punt de casar-se. Persona que contrau matrimoni, durant el dia de la boda i els de la lluna de mel. Persona casada de nou, recentment. [...]
|
138.
bresca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cera constituït per una sèrie de cel·les prismàtiques hexagonals que fabriquen les abelles dins l'arna per a dipositar-hi la mel. Pa de cera que fan les vespes. [...]
|
139.
melós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té una dolçor anàloga a la de la mel. Que té una dolçor afectada. Paraules meloses. Una persona melosa. Tendre, bla, s'aplica a un menjar, especialment la carn. [...]
|
140.
enllepolir
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Atreure (algú) per mitjà de quelcom d'apetitós, de seductor, amb afalacs. Algú, acostumar-se a alguna cosa pel plaer que hi troba. El xicot s'enllepolia amb les torrades sucades amb mel. [...]
|