111.
cruixent de bacallà amb mel de sidra
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
112.
formatge de cabra amb nous i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
113.
magret d'ànec amb mel del Montsec
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
114.
peus de porc amb mel i vinagre
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
115.
recuit amb compota d'hivern i mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
116.
truita de riu amb escabetx de mel
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
117.
triaga
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Antídot usat antigament, especialment contra les mossegades dels animals verinosos, compost d'un gran nombre d'ingredients polvoritzats i reduït amb mel a un electuari. [...]
|
118.
nuvi núvia
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que està a punt de casar-se. Persona que contrau matrimoni, durant el dia de la boda i els de la lluna de mel. Persona casada de nou, recentment. [...]
|
119.
bresca
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa de cera constituït per una sèrie de cel·les prismàtiques hexagonals que fabriquen les abelles dins l'arna per a dipositar-hi la mel. Pa de cera que fan les vespes. [...]
|
120.
melós -osa
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té una dolçor anàloga a la de la mel. Que té una dolçor afectada. Paraules meloses. Una persona melosa. Tendre, bla, s'aplica a un menjar, especialment la carn. [...]
|