Resultats de la cerca frase exacta: 75

41. umbel·lífer -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fruit format per dos aquenis separables, a la qual pertanyen el julivert, l'api, la pastanaga i el fonoll. Individu d'aquesta família. [...]
42. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
43. llobarro obert i cuit pel dors a la planxa amb all i julivert
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
44. sípia i musclos a la planxa, navalles i gambes amb all i julivert
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
45. etusa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
46. brandada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Oscil·lació d'un cos que branda. Oscil·lació transversal d'una nau. Plat preparat amb bacallà esmicolat, posat prèviament en remull amb alls, que es lliga amb oli d'oliva, llet i julivert fins a aconseguir la consistència d'un puré. [...]
47. floró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
províncies. En heràld., adorn en forma de fulla, generalment d'api, d'acant o de julivert, posat sobre el cercle d'una corona. Eina de metall que porta gravat en relleu un ornament, emprat per a decorar les cobertes dels llibres enquadernats en pell. Flòscul. [...]
48. hummus
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Puré de cigrons que se sol condimentar amb llimona, tahina, alls, oli d'oliva i julivert, típic del Pròxim Orient. [...]
49. chimichurri [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Salsa feta a base d'alls, julivert, pebrot picant, sal, oli i vinagre, utilitzada per a condimentar la carn, típica de l'Argentina. [...]
50. manat d'herbes
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ramet d'herbes aromàtiques, principalment llorer, farigola i julivert, que s'afegeix a un menjar durant la cocció per a fer-lo més saborós. [...]
Pàgines  5 / 8 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  Següent >>