111.
sandvitx de formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
112.
truita de formatge
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
113.
entrepà
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Panet o crostó migpartit o dues llesques de pa amb un tall de carn, d'embotit, de formatge, etc., a dins. [...]
|
114.
ullar
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escorcollar, copsar, amb la mirada. El formatge, el pa, etc., formar ulls. El pa s'ha ullat. Les plantes, treure ulls. [...]
|
115.
fogassó
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peça de formatge tendre. [...]
|
116.
ratlladora
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Làmina acanalada de llauna o d'acer inoxidable amb forats de vores alçades i tallants emprada per a ratllar pa, formatge, etc. [...]
|
117.
descremat -ada
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Desnatat. Iogurt descremat. Formatge descremat. [...]
|
118.
fusta de formatge d'ovella madurat
Font
Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica
Alimentació. Gastronomia
[...]
|
119.
parmesà -ana
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Parma. Relatiu o pertanyent a Parma o als seus habitants. Formatge de pasta dura elaborat amb llet de vaca, originari de Parma. Formatge parmesà. [...]
|
120.
golut -uda
Font
Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
D'apetit insaciable. Era goluda de formatge. [...]
|