Resultats de la cerca frase exacta: 13

Diccionari de la llengua catalana
1. estovar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer tornar tou. Estovar un matalàs. Estovar un rosegó amb aigua. La pluja ha estovat la terra. La calor ha estovat la cera. Tornar-se tou. La cera s'estova amb la calor. Fer perdre severitat, rigidesa, (a algú). Sap com enginyar-se-les per a estovar els seus pares. Algú, [...]
2. estovada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'estovar o d'estovar-se. [...]
3. amollegar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. He amollegat el pa perquè era massa dur.  [...]
4. vergançó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vara de freixe emprada per a batre o estovar la llana o el cotó a mà. [...]
5. marinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adobar (el peix) per conservar-lo. Estovar (vianda) amb vinagre, amb vi assaonat amb espècies, etc., abans de coure-la. [...]
6. emol·lient
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té la virtut d'estovar o d'amollir les parts inflamades. Un cataplasma emol·lient. Farines emol·lients. Substància emol·lient. [...]
7. remollir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar 1. Remollir el pa sec amb aigua. Remollir-se la cera amb la calor. Remollir-se un pastís amb la humitat. Remollir-se el cervell.  [...]
8. estovament
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'estovar o d'estovar-se; l'efecte. Operació mecànica de doblegament que es fa sobre les pells condicionades per tal que recuperin la flexibilitat natural. [...]
9. macerar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar (alguna cosa) tenint-la submergida per un temps en un líquid. Posar en contacte amb un líquid (una substància vegetal o animal) per extreure'n els principis actius. Mortificar, extenuar, (el cos) amb austeritats piadoses. [...]
10. saliva
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid un poc viscós, de reacció lleument alcalina, segregat per les glàndules salivals que el vessen a la boca, que serveix per a humitejar la paret mucosa i estovar els aliments i preparar-los per a la digestió. [...]
Pàgines  1 / 2 
Pàgina  1  2  Següent >>