FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer capó (un pollastre). El mascle, en l'aviram, cobrir (la femella). Una noia, casar-se abans que (la seva germana més gran). La més petita ha caponat la pubilla. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Disposar, ordenar, per dotzenes. Aquí adotzenen els taps. Aplegar a dotzenes. Esdevenir adotzenat. El pollastre és l'element de la nostra cuina que s'ha adotzenat més. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Coure (carn) sotmetent-la, en un ast, en un forn, etc., a un foc viu untada o ruixant-la amb greix. Rostir una cuixa de moltó a l'ast. Rostir un pollastre al forn. Amb aquest foc, el pollastre no trigarà a rostir-se. Cremar 4 i 5. El sol li ha rostit l'esquena. L'ardor del sol ha [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recobrir amb llard (una vianda). Quan hàgiu enllardat el pollastre, fiqueu-lo al forn. Entatxonar llenques de cansalada (dins la carn que s'ha de rostir), amb l'agulla d'enllardar. Embrutar amb llard o qualsevol altra substància greixosa. Enllardar-se les mans. No posis un quadre a [...]