FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
greixar. Fer greixar l'auto. untar oliar, lubricar amb oli. enseuar. Enseuar l'eix del carro. emmorcar, untar amb morques. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 mullar. Mullar el pa amb vi. xopar. Pa ben xopat amb llet. fer sucamulla, sucar el pa en vi. fer sopes. Li agradava de fer sopes amb el cafè amb llet, a l'hora d'esmorzar. oliar, sucar amb oli. 2 Sucar-hi, fig. aprofitar-se. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
embrutar, tacar. ungir, untar amb oli, esp. amb els sants olis. saïmaro ensaginar(amb greix d'animal) enllardaro enllardissar(amb llard) enseuar(amb seu) emmelar(amb mel) llefardar(amb greix) engredar(amb greda) emmorcar(amb morques de l'oli) oliar. Cal oliar aquest pany, altrament s [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 preparar. 2 Posar oli, sal, etc., a certes viandes. oliar envinagrar enciamar, amanir amb sal, oli i, a més, sovint, vinagre i altres espècies. Encara s'ha d'enciamar el tomàquet i la ceba. condimentar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]