Resultats de la cerca frase exacta: 8

Diccionari de la llengua catalana
1. digerir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Transformar dins les vies digestives (els aliments) en matèria pròpia per a la nutrició. Digerir bé la carn. El malalt digereix molt bé. Un aliment que costa de digerir. Un aliment que es digereix fàcilment. Assimilar mentalment. Ha llegit molt, però no ho ha [...]
2. digestió
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de digerir; l'efecte. Digestió estomacal. Digestió intestinal. Una digestió laboriosa. Una bona digestió. Una mala digestió. Una digestió fàcil. Tallar la digestió. Contacte prolongat de dues fases per a produir una transformació física o [...]
3. pair
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Digerir 1 i 2. Un aliment difícil de pair, de bon pair. Mai no va poder pair que l'enganyessis. no poder pair algú No poder-lo suportar, tenir-li gran aversió. L'Albert no pot pair la seva cunyada.  [...]
4. dròsera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta herbàcia insectívora del gènere Drosera, de la família de les droseràcies, de fulles agrupades en roseta, entapissades, a l'anvers, de llargs pèls mòbils terminats en una glàndula, que poden atrapar i digerir petits insectes, pròpia de les [...]
5. droseràcies
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de plantes dicotiledònies insectívores, de fulles proveïdes de pèls glandulosos, capaces de capturar i digerir petits insectes, de flors regulars i fruit en càpsula, pròpies d'indrets pobres en nitrogen, com les torberes i certs aiguamolls, a la qual [...]
6. ciprínids
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Família de peixos osteïctis d'aigua dolça, de boca protràctil sense dents als maxil·lars, amb un màxim de tres fileres de dents sobre l'arc faringi, escates cicloides, intestí molt llarg, apte per a digerir gran quantitat d'aliments poc nutritius, que inclou els [...]
7. estómac
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció dilatada del tub digestiu en la qual té lloc la quimificació dels aliments. Dolor d'estómac. estómac d'estruç Estómac que tot ho digereix. tenir un bon estómac Digerir bé. tenir estómac Tenir capacitat d'aguantar amb bon esperit [...]
8. coure 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Digerir 1. L'estómac cou els aliments. Una substància sotmesa a l'acció del foc o de la calor, sofrir una transformació. Les mongetes ara couen. Els cigrons s'han cuit massa.  [...]