Resultats de la cerca frase exacta: 5

Diccionari de la llengua catalana
1. ferment
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Agent capaç de produir una fermentació. Ferments solubles. ferment figurat Ferment que és un ésser orgànic. Enzim . Allò que pot ésser causa de certs moviments de l'ànima, d'una col·lectivitat. Un ferment de discòrdia. Un ferment de revolta. [...]
2. zimo- [o zim-]
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forma prefixada del mot gr. zýme, 'ferment'. Ex.: zimogen, zimogènic, zimologia, zimotècnia, zimosi. [...]
3. bífidus
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bacteri anaerobi present a la flora intestinal, utilitzat com a ferment làctic en la indústria alimentària. [...]
4. llevat 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa fermentada que es mescla amb una altra per fer-la fermentar. Ferment que determina la transformació dels líquids que contenen sucre en líquids alcohòlics. Aquells fets van deixar un llevat d'odis i discòrdies. Fong unicel·lular que es reprodueix per [...]
5. mare
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, origen, llavor. mares del vinagre Solatge que fa el vinagre, que conté el ferment de la fermentació acètica. Mares del vi, del cafè. Úter. Séquia, rec, etc., principal d'on surten o a on desguassen els secundaris. Claveguera mestra. Terreny per on corren [...]