FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ous batuts fregits a la paella, a què es poden barrejar altres menges. Una truita de sis ous. Una truita de patates, de mongetes, de cebes. truita a la francesa Truita feta només amb ou, sense farcir-la amb cap altre aliment, a la qual es dona generalment una forma plegada. fer-se una [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Paviment format amb pedres. S'ha fet malbé un tros d'empedrat. Truita de mongetes. Truita amb talls de botifarra i pernil. Amanida amb llegums. Amanida de mongetes amb bacallà esqueixat, pebrot, ceba, olives i tomàquet. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Peix de la família dels salmònids, similar a la truita de riu, amb l'aleta dorsal molt llarga, de carn molt apreciada, aliè a la nostra fauna (Thymallus thymallus). [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de paper amb què se subjecta un floc de cabells que es vol arrissar. Full de paper d'alumini o de paper resistent untat amb oli amb què s'embolica una menja per coure-la al forn. Costelles a la papillota. Truita de riu en papillota. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de girar o de girar-se; l'efecte. Donar girada a la truita en la paella. Ja no és dels nostres: ha fet una girada. girada de peu Torçada de peu. Punt d'un camí o d'un carrer estrets on, eixamplant-se aquest, els vehicles poden fer girada. [...]