Pastís de forma allargada, fet amb pa de pessic, farcit de crema, nata, trufa, etc., enrotllat i empolvorat amb sucre de llustre, xocolata o crema cremada. [...]
Nata, amb un mínim del 30 % de matèria grassa, fermentada amb bacteris o agents de fermentació, de gust lleugerament amarg, color blanc i textura untuosa, que aguanta la calor. [...]
Formatge fresc fet amb llet sencera i nata, de color blanc trencat a groc pàl·lid, sense crosta, amb una textura que el fa idoni per ser untat en una superfície. [...]
Formatge fresc, sense sal, suau i cremós fet amb llet de vaca enriquida amb nata, que generalment es presenta en terrines de forma cilíndrica i un pes d'uns 30 grams. [...]
f 1 [especia] canyella. 2 fig i fam [cosa exquisita] cosa bona, la nata. Este melón es canela, aquest meló és cosa bona. 3 [color] ocre m, terrós adj. 4 canela blanca bot [canelo blanco] canyeller blanc. 5 canela en polvo canyella en pols (o en pólvores). 6 canela en rama canonet de canyella. 7 [...]