FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Topar amb el peu contra un obstacle. He ensopegat amb una pedra, amb l'esglaó, amb una branca entravessada. En aquesta empresa he ensopegat amb grans dificultats. tot bon cavall ensopega El més hàbil pot errar. Encertar a trobar. El vaig ensopegar a casa seva. He ensopegat la [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc que se serveix en un recipient que es manté calent amb un fogonet on els comensals suquen bocins de pa. fondue de carn Plat a base de carn tallada a daus que els comensals couen en l'oli d'un recipient que es manté calent amb [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Separació mitjançant rentatges progressius amb un solvent o amb mescles de solvents de les substàncies fixades per adsorció, particularment en una columna cromatogràfica. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esport practicat a l'aire lliure entre dos equips de nou jugadors cadascun, que es juga amb un bat i una pilota i en el qual els jugadors ocupen posicions en relació amb les bases. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estovar (alguna cosa) tenint-la submergida per un temps en un líquid. Posar en contacte amb un líquid (una substància vegetal o animal) per extreure'n els principis actius. Mortificar, extenuar, (el cos) amb austeritats piadoses. [...]