FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Millorar (una cosa) fent-la perfecta, acostant-la tant com es pot a la perfecció. Perfeccionar una màquina, un instrument. Perfeccionar una institució. Perfeccionar un escriptor el seu estil. Les màquines es perfeccionen dia a dia. Treballar a esdevenir millor. Perfeccionar-se [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Festa jueva, d'origen agrícola, en què se celebra, cinquanta dies després del segon dia de la festa de Pasqua, que Déu donà la Llei al seu poble en el Sinaí. Festa cristiana en què se celebra, el cinquantè dia comptant des del Diumenge de Pasqua, la vinguda [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]