Resultats de la cerca frase exacta: 1.145

171. xai
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn de xai. Xai a la brasa. [fem. xaia] Persona dòcil com un anyell.  [...]
172. bigalot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de fusta de formes diferents que serveix per a capolar carn, tallar llenya, etc. Eina emprada pels sabaters consistent en un bloc de fusta quadrangular acassolat d'un costat, que serveix per a picar-hi la sola. Persona grossa i malgirbada. [...]
173. abastador 2 abastadora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que té per ofici abastar un mercat, una botiga, etc. Els abastadors de carn. [...]
174. entrecot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tros de carn gruixut, especialment de bou, tallat entre dues costelles. Entrecot amb pebre verd. [...]
175. estofat 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn estofada amb patates, pastanagues, cebes, pèsols o altres verdures i amb espècies. [...]
176. fricandó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn amb suc preparat amb ceba, tomàquet, herbes aromàtiques i bolets, generalment moixernons. [...]
177. llanejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
La carn de bestiar oví, tenir un gust que recorda l'olor de la llana. [...]
178. moltó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mascle de l'ovella castrat. Un ramat de moltons. Carn de moltó. Marrà 1. Ariet.  [...]
179. bistec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tall de carn de bou o de vedella per a fer a la graella, a la planxa o bé fregit. bistec rus Carn picada, normalment barrejada amb ou i assaonada amb all, ceba, julivert, etc., de forma arrodonida i plana, que se serveix fregida o a la planxa. bistec tàrtar Carn picada de bou o de [...]
180. glutamat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sal de l'àcid glutàmic. glutamat monosòdic Additiu alimentari que intensifica el gust, de fórmula HOOCCH2CH2CH(NH2)COONa, emprat en derivats de la carn, sopes preparades i altres aliments en conserva. [...]
Pàgines  18 / 115 
<< Anterior  Pàgina  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  Següent >>