FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lesió produïda per un aixecament de l'epidermis com a conseqüència d'una cremada, del fregadís, etc., que conté inicialment un líquid serós i després pot contenir sang o pus. Protuberància aïllada produïda per una dilatació [...]
A vegades els diversos tipus de torrons presenten dubtes a l'hora d'anomenar-los. Alguns dels casos més freqüents són:
torró de crema: es fa a base d'ou i sucre, i està inspirat en la crema cremada o crema de Sant Josep. També es fa servir la forma torró degema.
torró de crocant: es fa [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part cremada d'una cosa. Beguda calenta a base de rom, cafè, pell de llimona, sucre, etc., que es flameja fins a la combustió gairebé total de l'alcohol. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Expressa relacions que denoten: El punt de partida d'un moviment, d'un espai de temps, d'una transició, d'un mesurament, l'origen; allò de què és separat, privat, alliberat, etc., quelcom. D'on vens? Sortir de casa. Baixar de la muntanya. Pujar de Monistrol a Montserrat. Treure [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Reduir a carbó. L'incendi ha carbonitzat la soca d'una olivera mil·lenària. L'escuma de poliuretà ignífuga no crema amb flama, en tot cas es carbonitza. Cremar superficialment (la fusta) perquè la capa cremada la protegeixi dels insectes i de la [...]