Resultats de la cerca frase exacta: 161

Diccionari de la llengua catalana
11. pirofòric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que s'inflama espontàniament en entrar en contacte amb l'aire. Ferro pirofòric. [...]
12. adoctrinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instruir (algú) en alguna cosa. Fer entrar (algú) en certes doctrines, en certes opinions. [...]
13. portalatge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dret que es pagava per entrar en una població emmurallada o entrar-hi certs articles. [...]
14. injectar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer entrar (un líquid) dins una substància, especialment en un teixit, en una cavitat, del cos. Injectar aigua dins l'orella. Fer entrar (un metall fos) a pressió dins un motlle. Omplir (una cavitat, una substància, etc.) d'un líquid que hom hi fa entrar. Injectar les [...]
15. desenlluernar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer cessar d'estar enlluernat. Cessar d'estar enlluernat. Per desenlluernar-se va entrar al porxo. [...]
16. vedat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Lloc on està vedat d'entrar. Lloc on està vedat de caçar o de pescar. [...]
17. efracció
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fractura de porta, de finestra, etc., per entrar en un lloc habitat amb una intenció criminal. [...]
18. gatonera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Forat rodó en una porta, en una paret, per on poden entrar i sortir els gats.  [...]
19. avisador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que avisa. Persona que en els teatres adverteix als actors que han d'entrar en escena. Camallarga.  [...]
20. gasificant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Additiu alimentari que desprèn diòxid de carboni en ésser escalfat o en entrar en contacte amb aigua. [...]
Pàgines  2 / 17 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>