Resultats de la cerca frase exacta: 374

Diccionari de la llengua catalana
71. xixina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picolada. fer xixines una cosa Fer miques una cosa.  [...]
72. pollastre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gall domèstic jove. Ha comprat un parell de pollastres avançats. Gall o gallina jove destinat a consumir-ne la carn. Què prefereixes menjar, cuixa o pit de pollastre? Carn de pollastre. Arròs amb pollastre. [...]
73. cansalada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gras del porc, comprès entre la pell i la carn, el qual, salat, es guarda per a tirar a l'olla i altres guisats. cansalada fumada Cansalada viada que se sotmet al procés de fumatge per aconseguir-ne la conservació. cansalada viada [o cansalada virada] Cansalada del ventre o del [...]
74. bitè
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Individu pertanyent al bestiar de llana. Carn del bestiar de llana. [...]
75. donja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet amb carn del coll del porc, típic d'Andorra. [...]
76. consomé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Brou que ha pres tot el suc de la vianda bullida per mitjà d'una cocció llarga i lenta, que es pren sol o afegint-hi trossos petits de carn, un rovell d'ou, formatge ratllat, etc. [...]
77. papada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Sotabarba molt pronunciat. Peça de carn de boví, eixuta, de forma plana i de poc gruix, situada sota el coll. Peça de carn de porc que conté una bona proporció de greix, situada sota el coll. [...]
78. aguiat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat mallorquí de carn cuinada amb ceba, alls, tomàquet, espècies i brou. [...]
79. antropòfag -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que menja carn humana. Un poble antropòfag. Una tribu antropòfaga. Un antropòfag. [...]
80. caixer 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
Pàgines  8 / 38 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>