FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Argila de color blanc, constituïda gairebé exclusivament per caolinita, formada per l'alteració dels feldespats i usada per a fer la pasta de la porcellana. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xocolata especial per a ésser fosa. Xocolata fondant. Pasta feta de sucre, mantega, aigua i altres ingredients que, aromatitzada, s'empra en pastisseria i confiteria. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Formatge elaborat amb llet de vaca, de pasta semitova viada d'un color blau i de gust lleugerament picant, originari del municipi italià de Gorgonzola. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Destriar les fibres (d'un material fibrós). Desfibrava el cànem per fer cordes. Els torrons de mala qualitat es desfibren i queden fets una pasta. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Parma. Relatiu o pertanyent a Parma o als seus habitants. Formatge de pasta dura elaborat amb llet de vaca, originari de Parma. Formatge parmesà. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta clara de midó o farina i aigua, bullida fins a fer-ne una substància aglutinant. Sopes espesses, com les que hom dona als infants. Fang clar. [...]