Resultats de la cerca frase exacta: 141

Diccionari de la llengua catalana
91. acceptar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
herència Consentir legalment a rebre-la. Rebre en l'esperit com a veritable o valedor. Acceptar un càstig. Tots els presents van acceptar les condicions de pau. Acceptar una teoria. Li costa acceptar aquestes idees. Acceptar la mort. Accepta la seva responsabilitat en aquest afer.  [...]
92. cornisa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
costa abrupta que sobresurt a causa d'una capa dura que recobreix les que són immediatament inferiors. Petit relleix en una paret rocosa que serveix de via d'escalada. cornisa de neu Neu acumulada formant sortint en un cingle o cresta. [...]
93. fàcil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es fa o s'ateny amb poc de treball, que no costa gaire de fer, d'obtenir. Una empresa fàcil. Una tasca fàcil de fer. Una lliçó fàcil d'aprendre. Un tema fàcil de traduir. Una cosa fàcil d'aconseguir. És un home fàcil de convèncer. És un [...]
94. marge
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. Anotació al marge d'una pàgina. al marge Sense participació en alguna cosa. marge sil·làbic Constituent que en una síl·laba precedeix o segueix el nucli. Diferència entre el preu de cost o compra i el de venda d'un article. Si ho veneu pel doble del que us costa [...]
95. ancorar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fondejar (la nau). Clavar l'àncora al fons de l'aigua. Ancoraren a mitja llegua de la costa. ancorar a peu d'oca Tirar tres àncores, l'una a estribord, l'altra a babord i una altra cap a la part d'on ve el vent. Fixar a terra o en una estructura (una peça, una màquina, [...]
96. digerir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Transformar dins les vies digestives (els aliments) en matèria pròpia per a la nutrició. Digerir bé la carn. El malalt digereix molt bé. Un aliment que costa de digerir. Un aliment que es digereix fàcilment. Assimilar mentalment. Ha llegit molt, però no ho ha [...]
97. gorra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
evitar de rebre cops al cap. fer una gorra a algú Fer alguna cosa per la qual hom hauria de pagar i que no li costa res perquè ho paga un altre. de gorra Pagant altri. [...]
98. ració
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porció d'aliments que es dona cada vegada a alguna persona o a algun animal. Una ració de civada. Porció de cada vianda que, a les fondes, restaurants, etc., es dona per un preu determinat. Quant costa una ració de faves? Assignació en espècie o diners que es dona a un [...]
99. llarg 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
llarg D'extrem a extrem. Una esquerda travessava la paret de llarg a llarg. de llarg a llarg de D'extrem a extrem de. El coneixia tothom de llarg a llarg de la costa. passar de llarg Passar per un indret sense deturar-s'hi. En mús., temps lent.  [...]
100. nord
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
[usat en aposició] La costa nord. nord geogràfic Punt del nord en què l'eix de rotació talla la superfície de la Terra. nord magnètic Punt de la Terra cap al qual s'orienta una agulla magnètica. Persona o cosa que fa de guia. Ell serà el meu nord [...]
Pàgines  10 / 15 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>