Resultats de la cerca frase exacta: 35

Diccionari de la llengua catalana
11. colinap
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Nap d'una varietat d'arrel tuberosa, molt grossa i terminada en un coll d'origen caulinar, de gust dolç, cultivada per a l'alimentació humana i del bestiar (Brassica napus var. napobrassica). [...]
12. bròquil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Hortalissa de la família de les crucíferes, derivada mitjançant el cultiu selectiu de la col silvestre, amb la inflorescència hipertrofiada, densa i de branques carnoses, que hom menja quan les flors encara són poncelles (Brassica oleracea var. botrytis). [...]
13. enciam
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
subenteres i capítols de flors grogues ligulades, freqüent en herbassars ruderalitzats (Lactuca virosa i L. serriola). enciam escaroler Enciam d'una varietat de fulles densament agrupades en cabdell (Lactuca sativa var. capitata). enciam llarg [o enciam romà] Enciam d'una varietat de fulles [...]
14. bleda-rave
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les quenopodiàcies, varietat de la bleda, conreada per la seva arrel grossa i carnosa, emprada per a obtenir el sucre de taula i en l'alimentació humana i del bestiar (Beta vulgaris var. crassa o rapacea). [...]
15. cabrafiguera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Figuera d'una raça silvestre que viu a les roques de la regió mediterrània i que requereix per a la maduració dels fruits el concurs d'un insecte himenòpter que penetra dins la inflorescència, on viu i es reprodueix (Ficus carica var. caprificus). [...]
16. col
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'una planta silvestre, comprèn nombroses races de conreu i és pròpia dels penya-segats de les costes atlàntiques europees (Brassica oleracea). col aloma Col verda. col arrissada Col d'una raça de fulles un xic arrissades (Brassica oleracea var. sabauda). col bajana Col verda [...]
17. blat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
fabricació del pa. blat algerià Blat d'espiga i gra blancs (Triticum turgidum var. lusitanicum). blat aspriu de Cerdanya Blat roig d'Aragó. blat barba Blat d'espiga sense pèls, arestes negres i gra blanc (Triticum aestivum var. leucomelan). blat blanc Blat d'espiga tosella i de [...]
18. taro 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Planta de la família de les aràcies, que fa unes enormes fulles basals cordiformes i peltades, sempre estèril en conreu, extensament cultivada, sobretot a la Polinèsia, per a l'obtenció dels seus tubercles (Colocasia antiquorum var. esculenta). Tubercle comestible del taro [...]
19. xuflera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mai no floreix, cultivada pels seus tubercles, les xufles (Cyperus esculentus var. sativus). [...]
20. coliflor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Col d'una raça cultivada, molt propera del bròquil, d'inflorescència extraordinàriament desenvolupada que es menja quan encara és poncella i presenta una massa carnosa gairebé sempre blanca (Brassica oleracea var. botrytis subvar. cauliflora). Bolet del grup dels [...]
Pàgines  2 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>