Resultats de la cerca frase exacta: 325

Diccionari de la llengua catalana
121. epiclesi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fórmula litúrgica cristiana d'invocació a l'Esperit Sant demanant-li de transformar el pa i el vi eucarístics. [...]
122. màlaga
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi licorós, de color fosc i sabor dolç i fort, elaborat amb raïm de la regió de Màlaga. [...]
123. marinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Adobar (el peix) per conservar-lo. Estovar (vianda) amb vinagre, amb vi assaonat amb espècies, etc., abans de coure-la. [...]
124. rebatuda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'acabar una cosa prenent-ne la darrera porció. Va, fem la rebatuda: acabem-nos el vi del porró. [...]
125. bóta 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
cèrcols de fusta o ferro, que serveix per a guardar i transportar vi i altres líquids, especialment de capacitat superior a quatre cargues. Una bota de vi, de vinagre. Una bota de sis cargues. Carro de la bota. semblar una bota [o semblar una bota de set cargues] Algú, ésser molt gros [...]
126. agrejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Tirar a agre, ésser més o menys agre. Aquest vi agreja. No colliu aquestes prunes, que encara agregen. Agrir. [...]
127. brufar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beure vi o licor en celebració (d'algun esdeveniment). brufar l'infant Beure en celebració d'un bateig. [...]
128. cabernet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vinya d'una varietat conreada a la regió de Bordeus. Raïm de vinya cabernet. Vi elaborat amb raïm cabernet. [...]
129. vermut
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Beguda aperitiva de tast amarg feta amb vi blanc aromatitzat amb donzell i altres substàncies. Aperitiu 2 3 . [...]
130. decantar 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer passar suaument (un líquid) d'un vas a un altre de manera que resti el pòsit en el primer. Decantar un vi, un xarop. Inclinar lleugerament (un atuell i, per extensió, un objecte qualsevol). No decantis tant l'ampolla, que vessaràs el vi. Decanta un xic l'escala, que recolzi [...]
Pàgines  13 / 33 
<< Anterior  Pàgina  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  Següent >>