Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
91. corretjut -uda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mal cuit, que no té la tovor que cal. Pa corretjut. [...]
92. epiclesi
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fórmula litúrgica cristiana d'invocació a l'Esperit Sant demanant-li de transformar el pa i el vi eucarístics. [...]
93. esmicar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Esmicolar . He esmicat el pa per donar-lo als coloms. S'ha esmicat com una vaixella de terrissa. [...]
94. pellucar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prendre (un menjar) a miques, en petites quantitats. Els coloms li pellucaven dels dits les molles de pa. [...]
95. fart 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'ingerir una quantitat d'aliment excessiva; l'efecte. Fer-se algú un fart de pa, de faves, d'arròs. Estar malalt d'un fart de caragols. Excés en qualsevol acció. Un fart de riure, de plorar. Un fart de treballar, de córrer. Donar, rebre, algú un fart de [...]
96. oblada 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ofrena de pa feta pels familiars d'un difunt en el moment de l'ofertori en la missa del funeral. [...]
97. entrepà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Panet o crostó migpartit o dues llesques de pa amb un tall de carn, d'embotit, de formatge, etc., a dins.  [...]
98. taleca
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bossa ampla i curta de roba basta per a portar-hi el pa i altres coses. taleques de pastor Sarronets de pastor.  [...]
99. eulògia
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa beneït que en les esglésies de ritus orientals és distribuït al final de la celebració eucarística o durant les vespres. [...]
100. fricassé
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Guisat de carn tallada a trossos i cuita en una salsa amb llard i espècies, presentat generalment damunt llesques de pa. [...]
Pàgines  10 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  Següent >>