Resultats de la cerca bàsica: 33.374

Diccionari de la llengua catalana
71. fenyedor 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Taula on es feny el pa. [...]
72. flequer flequera
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que fa o ven pa. [...]
73. rostar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Escurar amb un tros de pa (una cassola, un plat, etc.). [...]
74. torrapà
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Instrument en forma de forquilla emprat per a posar pa a torrar. [...]
75. massini
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís format per capes de pa de pessic, nata i trufa, i recobert de crema cremada. [...]
76. torrada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de torrar o de torrar-se; l'efecte. Llesca de pa torrat. Una torrada amb mel. [...]
77. empanar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embolcar (carn o altra vianda) amb pasta de pa per coure-la després al forn. [...]
78. fogassa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pa bast de forma plana i rodona. Pastís fet de farina semblant a una coca. Fogassó. [...]
79. sara
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb pa de pessic i crema de mantega, recobert amb trossets d'ametlles torrades. [...]
80. endolcir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
Pàgines  8 / 3.338 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>