FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llet d'avellanes. Menjar fet amb avellanes torrades, sucre i algunes vegades pa, ous, etc., i cuit al forn. En un moble, petit buit en forma de mitja avellana per a encaixar-hi el cap del caragol que subjecta una post. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Seient allargassat amb el respatller i els braços entapissats, semblant al sofà, que presenta tants respatllers com places té per a seure. Petita peça depa, galeta, torrada, etc., amb alguna menja salada al damunt. Prendre uns canapès com a aperitiu. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer dolç. Endolcir una beguda amb mel, amb sucre. Endolcir la roba, la llana. Tornar-se dolç. En madurar, les figues s'endolceixen. La tarda s'endolceix i fa de bon caminar. endolcir la pena (o la solitud, etc.) Fer-la més passadora, assuaujar-la. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Curtament. Els pardals volen curt. fer curt Errar per defecte un càlcul o una previsió. Hem fet curt depa, i això que en teníem cinc quilos. Has dit que la dona tenia trenta anys, i has fet curt: en té trenta-sis. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Donar les racions (a la tropa, a una col·lectivitat, etc.). Racionar la guarnició. Posar a ració (d'una vianda). Racionar el pa, el vi. Sotmetre (els articles de primera necessitat), en cas d'escassesa, a una distribució establerta per l'autoritat. [...]