FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Impost que es cobrava sobre la compra o la venda d'alguns articles de primera necessitat, com ara el vi, l'oli o la sal. Magatzem on es guardaven gèneres estancats, especialment la sal. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a grans, de valor variable segons les contrades. Mesura de capacitat per a vi, pròpia del Pallars, equivalent a 40 porrons. Mesura de capacitat per a oli, pròpia del Conflent. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Bordeus. Relatiu o pertanyent a Bordeus o als seus habitants. Que té una capacitat compresa entre 200 i 240 litres. Bota bordelesa. Mesura de capacitat per a vi, equivalent a uns 225 litres. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amarar (un aliment) amb vi, licor, etc. Emborratxar un pastís. Pintar d'uns colors forts i vius que alteren l'harmonia de la composició. Barrejar els colors (d'una roba) en rentar-la. Emborratxar-se un vestit. [...]