Resultats de la cerca bàsica: 34

Diccionaris terminològics
31. granulació
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Operació d'obtenció d'un granulat. Hom l'anomena granulació seca quan la massa del medicament és esmicolada mecànicament i passada pel sedàs, i granulació humida, quan aquesta massa de consistència semisòlida és feta passar pel sedàs i deixada assecar després. [...]
32. carabassa de pelegrí
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit de la carabassera vinatera (Lagenaria vulgaris), de coberta resistent i prima, de formes diverses, però amb una constricció mitjana, i que és comestible quan és jove i es pot fer servir per a contenir líquids o com a flotador si es deixa assecar i se'n buida la polpa. [...]
33. alúmina activada
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Alúmina en forma granular de porositat molt elevada i gran superfície específica (100 a 400 m2/g), que manifesta una gran capacitat d'adsorció, especialment per l'aigua. És utilitzada per a assecar gasos o vapors de certs líquids, com a catalitzador i suport de catalitzadors i com a [...]
34. reacció de Bourget
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Reacció per a la detecció de iodurs en l'orina i en la saliva, basada en el fenomen que un paper de filtre es tenyeix d'un color blau intens per la presència de iode, si ha estat impregnat d'una solució de midó, amb unes gotes de persulfat d'amoni, i s'ha deixat assecar en l'obscuritat. [...]
Pàgines  4 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4