FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup de glucòsids que ocorren en diverses plantes, especialment en l'herba sabonera, químicament relacionats amb els esterols, que formen escuma amb l'aigua i tenen propietats hemolítiques. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar plom (en alguna cosa) revestint-la, soldant-la, obturant-la, etc. Vidre emplomat. emplomar una dent Omplir la cavitat d'una dent corcada amb plom i, per extensió, amb platí, or, etc. Fixar (en un bolic, paquet, etc.), un segell de plom. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embrutar, especialment amb una substància pastosa, viscosa, amb un tint. Els tonedors d'ovelles s'empastifen amb la suarda. En caure a terra, el pa i la carn rostida s'empastifaren. Ficar-se en algun assumpte tèrbol i sortir-ne malparat. No s'han empastifat amb els negocis que els altres [...]