Resultats de la cerca frase exacta: 1.144

221. sobrassada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit de carn de porc capolada, adobada amb sal i pebre vermell, típic de les Balears. [...]
222. enclavadura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ferida causada a un animal de peu rodó per un clau que penetra fins a la carn. [...]
223. lacerar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Estripar (especialment teixits del cos dels animals o dels vegetals). Lacerar la carn. Lacerar el cor. [...]
224. espineta 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ganyims o part prima de la carn de la tonyina salada. Aquests caragols amb espineta són molt gustosos. [...]
225. galantina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc., cuita amb espècies, que se serveix fred amb una gelea. [...]
226. mortadel·la
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cuit, gros, de carn de porc i de bou capolada i barrejada amb petits daus de llard. [...]
227. ogre ogressa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Gegant dels contes de fades que figura que menja carn humana. Dona, filla, d'un ogre. Persona cruel. [...]
228. promiscuar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menjar, en un mateix àpat, peix però també carn en dies en què l'Església no ho permet. [...]
229. croquetes casolanes de marisc, pollastre, formatge o carn
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
230. harira (sopa de cigrons, llenties, carn i verdures)
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  23 / 115 
<< Anterior  Pàgina  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  Següent >>