Llupolització efectuada amb llúpol aromàtic durant la fermentació o després amb l'objectiu de donar a la cervesa una aroma intensa de llúpol sense augmentar-ne l'amargor. [...]
És l'emprada per a l'obtenció del vinagre, a partir de fruita o substàncies sucroses o feculentes hidrolitzades, cervesa o vi, per acció de bacteris acètics del gènere Acetobacter. [...]
Gènere de fongs ascomicets (Saccharomyces sp), l'espècie més important del qual és el llevat de cervesa (S. cerevisiae), que causa la fermentació alcohòlica i, molt rarament, malalties pulmonars. [...]
Conté dextrina i maltosa, una petita quantitat de glucosa i enzims amilolítics; és obtingut dels grans d'ordi fets germinar artificialment. És emprat com a nutritiu i en la preparació de la cervesa. [...]
Tractament al qual són sotmesos alguns aliments, especialment la cervesa i altres líquids, per tal d'impedir-ne la fermentació, i que consisteix a afegir-los àcid salicílic o algun salicilat. És prohibit, puix que pot causar intolerància i presenta toxicitat crònica. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 inspecció. contraronda, segona ronda que hom fa en certes circumstàncies. 2 Grup de persones que fan la ronda. patrulla rondí, persona que fa, tota sola, una ronda. 3 Consumicions de begudes d'un grup, en un cafè, etc. rodada(Alc.). Pago una rodada de cervesa, per festejar-ho! Manuel [...]
Líquid incolor, volàtil, de sabor ardent, que és un component del vi, la cervesa i d'altres begudes i que, com a droga depressora del sistema nerviós central, minva la capacitat de percepció, d'autocrítica, d'estimació del risc, de reacció, els reflexos, etc. durant la conducció. [...]
Disacàrid isòmer de la maltosa, en el qual dues molècules de glucosa s'uneixen per mitjà d'un enllaç α-1,6, en comptes del α-1,4 de la maltosa, que es troba a la cervesa i la mel, a l'orina, la sang i el fetge. [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
malt, ordi germinat i assecat que hom empra en la fabricació de la cervesa. pàmulao ordi palmell, varietat d'ordi. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana [...]