Resultats de la cerca frase exacta: 391

111. ensacador -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que ensaca. Conducte per on passa la farina cernuda o un altre material al sac que hi va lligat. [...]
112. pastador 2 pastadora
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Persona que pasta. Màquina que, en l'elaboració del pa, permet de pastar la farina i l'aigua mecànicament. [...]
113. borrego
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rodanxa tallada d'un pastís fet de farina i sucre i aromatitzat amb comí, que es torra després de tallada. [...]
114. cuscús
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta de farina fraccionada en bocins rodons, típica del nord d'Àfrica, que se serveix amb carn, llegums i salses picants. [...]
115. segó
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pellofa de cereals, especialment de blat, molta, que se separa de la farina i es dona com a aliment al bestiar. [...]
116. bunyol
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
117. bescuit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pastís fet amb flor de farina, ous i sucre. Xocolata amb bescuits. Gelat elaborat amb ous i xarop de sucre batuts conjuntament en calent, amb addició posterior de nata o de clares d'ou batudes i amb congelació final. Porcellana que ha rebut dues cuites i que es deixa sense [...]
118. forneret
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Bolet de barret gris brunenc i viscós i cama amb anell, que fa una olor intensa de farina (Limacella grisea i L. furnacea). [...]
119. enfarinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cobrir de farina (alguna cosa). Aquest peix, abans de fregir-lo, l'has d'enfarinar. Empolvorar excessivament. No cal que li enfarinis tant la cara. [...]
120. farinetes
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja, sobretot per als nens, feta de farina de diversos cereals i d'aigua bullent i condimentada amb oli i sal o bé amb sucre. [...]
Pàgines  12 / 40 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>