Crema feta amb llet, farina de midó o d'arròs, sucre, llimona i canyella, que es deixa refredar i quallar, i forma part de la gastronomia pròpia de les festes de Menorca. [...]
Procediment de bescanvi tèrmic efectuat generalment en un recipient, clos o obert, que conté un fluid o un altre mitjà transmissor que bescanvia calor amb la substància que hom vol escalfar o refredar. [...]
Procediment de conservació d'aliments, basat en l'esterilització, que consisteix a sotmetre'ls a temperatures compreses entre 60ºC i 80ºC de manera fraccionada i intermitent, deixant-los refredar cada cop, a fi d'impedir l'esporulació dels microorganismes i facilitar-ne la destrucció sense alterar [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
calefacció. cremar(hiperb.), escalfar molt. Fa un sol que crema. bleir, íd. fomentar, escalfar amb calor natural del cos. La gallina fomenta els ous. En termes de med., escalfar per contacte amb un objecte o un líquid calent. refocil·lar digerir, escalfar per contacte d'un líquid calent. Ant. Refredar [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
. suspendre, ajornar momentàniament. eternitzar(hiperb.), ajornar per molt temps una cosa. posar en sal(una cosa), deixar d'ocupar-se'n pel moment. traslladar(una reunió, una festa, etc.), fer que tingui lloc en una altra data que l'assenyalada. deixar enlaire(una cosa) deixar refredar(un afer, una [...]