Resultats de la cerca frase exacta: 764

151. patir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. fer patir gana a algú No donar-li l'aliment que li caldria. Ésser afectat d'un dolor, d'un mal físic, especialment d'un mal habitual, continu. Pateix de migranya, d'insomni, de dolor d'estómac. Patir de l'estómac, del cor. Es veu que pateix. Ha mort sense patir. Morint [...]
152. sostenir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'havia de sostenir perquè no caigués. Mantenir-se sense caure, sense cedir. Sostenir-se amb crosses. Sostenir-se sobre l'aigua. Ajudar (algú o alguna cosa) perquè no defalleixi, decaigui, s'abaixi, etc. Aquest aliment li sostindrà les forces. Procurar sostenir el coratge dels [...]
153. via 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
on entra aigua dins la nau. Ratlla o llista de diferent color, de diferent matèria, en una roba, un aliment, etc. El teixit és blau amb vies blanques. Les vies de la cansalada. via làctia Faixa lluminosa que es veu de nit en el cel, composta d'innombrables estels i nebuloses que [...]
154. natural
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. al natural En heràld., que presenta la coloració real o pròpia. Que pertany a la natura pròpia d'un ésser, d'acord amb ella, amb les condicions, les circumstàncies, etc., del cas, no anormal. Abandonar-se a les inclinacions naturals. L'aliment natural del gos és la [...]
155. plat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
balança. Un platet de demanar caritat. passar el plat Fer un acapte. Porció d'aliment que cap en un plat. S'ha menjat dos plats d'arròs, mig plat de sopa. fer el plat Posar al plat d'algú la porció de vianda que ha de menjar. plat combinat Plat únic on són servits [...]
156. rebre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
un aliment.  [...]
157. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
camiseta sobre la carn. Carns belles, blanques, fresques. Mitges color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc. Carn de pèl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada [...]
158. llet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mamífers domèstics que beu l'home com a aliment o usada per a fer mantega, formatge, etc. Llet de vaca. Formatge fet de llet de cabra. llet adaptada [o llet maternitzada] Producte semblant a la llet materna, obtingut a partir de la llet de vaca i altres ingredients, apte per a la lactància [...]
159. menjar 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mastegar i empassar-se (un aliment sòlid). Menjar pa. Ja has menjat arròs? Els moltons mengen herba. Menjar de pressa, a poc a poc, a cremadent. Menjar tres cops el dia. Menjar tot sol. Menjar a casa, al restaurant, al tren. La gana ve menjant. menjar a dos queixos Menjar [...]
160. Com es diu snack en català?
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
La denominació adequada per fer referència a l'aliment, sovint de fabricació industrial i envasat en porcions individuals, concebut per ser consumit entre àpats, és el manlleu adoptat en català snack. Així doncs, en català es pot dir, per exemple: snack fet a base de patata i carabassó bossa de [...]
Pàgines  16 / 77 
<< Anterior  Pàgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>