Resultats de la cerca frase exacta: 257

101. dret 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
exèrcit. L'ala dreta d'un edifici. Situat a la banda dreta d'algú que recorregués un riu o un canal en la direcció del corrent de cara endavant. La vora o la riba dreta d'un riu. Mà dreta. Escriu amb la dreta, però menja amb l'esquerra. Costat dret, formant part de locucions [...]
102. res o gens? / No em costa res i No em costa gens
Font Fitxes de l'Optimot
, en cada cas l'oració tindrà un significat diferent. Per exemple: No costa res tornar-ho a imprimir ('no costa cap cosa, diners, etc., tornar-ho a imprimir'). No costa gens tornar-ho a imprimir ('no costa gota d'esforç, gens de feina, etc., tornar-ho a imprimir'). No menja res ('ara mateix no menja [...]
103. salsar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Afegir salsa a una menja, generalment en el moment de servir-la. [...]
104. Com es diu 'trabajar a destajo' en català? / a preu fet, a estall, a escarada
Font Fitxes de l'Optimot
preu fet; acabarà aviat la programació. En Màrius menja a estall: sempre té un budell buit.  [...]
105. Com es diu dulce de leche en català?
Font Fitxes de l'Optimot
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
La forma catalana adequada per designar el que en castellà s'anomena dulce de leche és almívar de llet. Es tracta de la menja que s'elabora amb llet i sucre, deixant-la reduir a foc lent fins que adquireix una consistència de xarop més o menys dens. Tant la consistència com el procés d'elaboració [...]
106. vianda freda
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Vianda que, un cop rostida o cuita, es menja freda. [...]
107. almívar de llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja que s'elabora amb llet ensucrada, deixant-la reduir a foc lent fins que adquireix una consistència cremosa. [...]
108. banana mascle
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Banana del bananer gros (Musa x paradisiaca), de color verdós i especialment rica en midó, que es menja cuita. [...]
109. pannacotta
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Menja dolça en forma de flam, típica d'Itàlia, que s'elabora coent nata amb sucre, vainilla i gelatina o un altre espessidor. [...]
110. harira
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Sopa espessa i consistent típica del Magrib que se sol elaborar amb cigrons, llenties, carn i verdures, i que es menja especialment durant el ramadà. [...]
Pàgines  11 / 26 
<< Anterior  Pàgina  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  Següent >>