FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor com el del sucre o de la mel. Una beguda dolça. Ésser dolç com un sucre, com una mel. Posa-m'hi més sucre: la tisana m'agrada ben dolça. Menja composta de sucre o mel, especialment pastes dolces, fruites confitades. Que conté sucres a causa de la [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Massa de forma més o menys rodona, feta de pasta de farina ben batuda a la qual poden incorporar-se altres substàncies reduïdes a pasta, com bacallà, cervell, patates, etc., i fregida amb oli o llard. Bunyols de bacallà. Bunyols de cervell. Bunyol fet de farina, ous i mel [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Habitacle d'una comunitat d'abelles constituït per una estructura fabricada amb cera i formada per nombroses cel·les hexagonals. Clos artificial destinat a allotjar un eixam d'abelles que permet fàcilment l'aprofitament de la mel i de la cera que elaboren. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
passatge. prendre aiguada [o fer aiguada] Fer provisió d'aigua potable. Lloc on un vaixell pot proveir-se d'aigua potable. Tècnica pictòrica en què es dissolen els colors en aigua sola o amb certs ingredients com goma, mel, etc. Pintar a l'aiguada. Pintura a l'aiguada. Pintura feta amb [...]