Resultats de la cerca frase exacta: 320

111. ragusà
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta premsada ferma, madurat durant un període de tres a divuit mesos, amb una crosta que es va endurint amb el temps, amb gust ric i afruitat, originari de la ciutat siciliana de Ragusa. [...]
112. vacherin [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca, de pasta crua premsada, suau i elàstica, madurat durant un període mínim de tres setmanes, amb gust lleugerament salat i textura cremosa, presentat amb forma de barra i envoltat d'una crosta d'escorça d'avet, originari de la Savoia. [...]
113. mozzarella [it]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fresc típic de la cuina italiana, elaborat originàriament amb llet de la femella del búfal i actualment també amb llet de vaca, de pasta tendra, blanca i compacta, de sabor dolç i lleugerament acidulat, que es conserva amb el propi sèrum i es presenta en forma de bola. [...]
114. agar amb sang i cervell i cor
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Medi de cultiu de microorganismes que conté agar, sang i infusions de cervell de vedella i cor de vaca. [...]
115. pròvola
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta fresca semidura, presentat amb forma esfèrica o oblonga, originari de la zona meridional d'Itàlia. [...]
116. kaixkaval
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o d'ovella, de pasta dura, textura granulosa i gust suau quan és jove, i fort i picant quan és vell, originari de Bulgària. [...]
117. provolone
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge fet amb llet de vaca o de búfala, de pasta premsada dura i amb gust de vegades una mica picant, que se sol presentar en peces grosses de forma esfèrica o oblonga, originari d'Itàlia. [...]
118. brava
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f [vaca jove] novilla.  [...]
119. tremoló
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m ict [vaca] tembladera f, vaca f tembladera, torpedo, trimielga f, tremielga f.  [...]
120. vedellar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr [la vaca] parir.  [...]
Pàgines  12 / 32 
<< Anterior  Pàgina  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  Següent >>