Resultats de la cerca bàsica: 33.899

Diccionari de la llengua catalana
11. replè -ena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt ple, dit especialment del cos molt ple de menjar o d'humors. [...]
12. barrut -uda
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té bones barres. Que menja molt, s'aplica especialment als animals. Que té barra i atreviment. És capaç de negar-ho, és molt barrut. [...]
13. cresp 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arrissat formant ondes molt petites. Cabell cresp. Fulles crespes. fer-ne una de crespa Fer-ne una de molt grossa. [...]
14. ferejar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer feredat. Li ferejava haver de parlar amb el director. Desplaure molt, tenir peresa, de fer alguna cosa. [...]
15. afanyós -osa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que exigeix un esforç penós, que costa molt de treball. És una feina molt afanyosa. [...]
16. treballada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de treballar molt, de fer molta feina. Colla de gent que treballa plegada. Camp, pedrera, etc., on hom treballa. [...]
17. ubèrrim -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Molt fèrtil. Una vall ubèrrima. Molt abundant. La collita de raïm d'aquest any és ubèrrima.  [...]
18. verjura
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Rastre translúcid d'un paper, de ratlles transversals molt primes i acostades, tallades perpendicularment per altres de molt més separades. [...]
19. arçot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Arbust de la família de les ramnàcies, molt espinós, de fulles molt estretes, propi d'indrets secs de terra baixa (Rhamnus lycioides).  [...]
20. sobrecongelar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Congelar molt ràpidament (certs aliments) a temperatura molt baixa perquè es conservin durant un període de temps. [...]
Pàgines  2 / 3.390 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>