Resultats de la cerca frase exacta: 37

21. virqui
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Arts
Recipient de diferents tipus emprat per a rostir o rentar. [...]
22. tall rodó de la cuixa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de carn de boví de primera A, llarga i rodona, magra i sense nervis, però una mica eixuta, corresponent a la part posterior de la meitat superior de la cuixa, adequada per a rostir, i també per a arrebossar o fer-ne llibrets. [...]
23. emparrillar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [asar] rostir a la graella (o les graelles). 2 arquit [zampear] engraellar.  [...]
24. coure a la graella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Rostir en una graella de manera que l'aliment rebi l'acció de les brases o del foc. [...]
25. rostidora
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
Estri de cuina per a rostir. greixerao greixonera, rostidora de forma oblonga, per a rostir aviram. Cp. graella, ast Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
26. guisar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
cuinar coure adobar de menjar aparellar. Aparellar el sopar. Cp. fer carn d'olla (o olla o bullit), fregir, rostir, estofar o ofegar, arrebossar, fer saltar, passar per la paella, fer a la graella, rostir a l'ast, escalivar, marinar, etc Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
27. torrar
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 cremar. Cp. recremar, rostir, aquilotar o culotar: torrar la pipa a força de fumar-hi. gratinar(al forn) 2 Fig. Torrar la pell amb l'acció del sol: embrunir. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
28. salsir [o sulsir]
Font Diccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 assecar, rostir. 2 pron. socarrar-se. Manuel Franquesa i Enciclopèdia Catalana  [...]
29. entatxonar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fer talls i forats a una peça de carn que s'ha de rostir i omplir-los de tallets de cansalada i altres ingredients per fer-la més saborosa. [...]
30. achicharrar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [asar demasiado] cremar, socarrar. La carne se ha achicharrado, la carn s'ha cremat. 2 [la comida] refregir, torrar. 3 fig [calentar con exceso] rostir, abrusar, bleir. 4 fig [molestar] mortificar, molestar. Me estuvieron achicharrando toda la tarde, em van estar mortificant tota la tarda [...]
Pàgines  3 / 4 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  Següent >>