FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
] Transgredir. No podem saltar-nos el reglament. El mascle, cobrir (la femella). Coure (una vianda) a la paella, amb llard o oli, a foc viu i remenant-la de tant en tant. [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Part adaptada a una eina, a un instrument, per on s'agafa en servir-se'n. El mànec d'una destral, d'un ganivet, d'un paraigua. El mànec d'una escombra, d'una pala, d'una aixada. El mànec d'una paella. ara li fan el mànec Expressió que significa que hom dubta d'una cosa que [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
cara superior o anterior esdevingui la inferior o posterior. Girar els fulls d'un llibre. Girar els matalassos d'un llit. Girar el peix a la paella. girar el missal Portar-lo d'un costat a l'altre de l'altar seguint el ritual. girar full Passar a una altra qüestió. girar la pell [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
, caigui, s'afluixi, etc. Ell tenia la corda amb totes dues mans, i no la hi podíem fer deixar anar. Ell tenia totes quatre pilotes amb una sola mà. Tenir el timó, les regnes, la direcció d'un afer. Tenir la paella pel mànec. Guardar, no infringir. Tenir algú vigilat [...]
FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Subjectar, fer-se seu (quelcom) amb la mà o un altre òrgan o un instrument adequat, per tenir-ho que no se'n pugui anar, aguantar-ho, emportar-s'ho, transportar-ho, per servir-se'n, per possessionar-se'n. Agafar la paella pel mànec. Agafar el bou per les banyes. Agafar algú pel [...]
Àrea temàticaEquipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Paella de forma troncocònica i de parets altes, tradicionalment de base còncava i de ferro, que s'utilitza principalment per a saltar i fregir aliments, pròpia de la cuina xinesa. [...]
Filet de vedella típic de la cuina romana, de vegades enrotllat i farcit, que es cobreix amb un tall de pernil i fulles de sàlvia i se salta en una paella amb mantega i vi blanc. [...]