FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 v. tr. recoure, tornar a coure o coure massa una cosa. bescuitar, recoure el pa. passar per aigua (o pel forn, o per la paella, o per les graelles), coure superficialment. Dos ous passats per aigua. Aquesta llonza no la coguis gaire: passa-la per la paella. bullir escaldar, bullir [...]
m 1 [d'una eina, d'un estri] mango. 2 anat [de l'estern] mango. 3 mús mástil. 4 zool [Solen vagina] navaja f. 5 ara li fan el mànec [expressió de dubte] ¡espérate sentado!, ¡naranjas! (o ¡naranjas de la China!)6 mànec d'escombra palo de escoba. 7 tenir la paella pel mànec fig [dominar] tener la [...]
: Verat amb pastanaga i ceba
Poseu oli en una paella i escalfeu-lo.
Talleu la pastanaga i la ceba a làmines i quan l'oli sigui calent tireu-les a la paella. Deixeu-les 10 minuts i remeneu-les un parell de vegades.
Afegiu-hi el verat. Deixeu-lo coure 10 minuts més.
En alguns documents [...]
FontDiccionari de sinònims Franquesa d'Enciclopèdia Catalana (2a edició)
1 Plat o guisat fet amb arròs. arrossada, menjada d'arròs. empedrat(fam.), arròs amb llegums. arròs sec, plat català equivalent a la paella. arròs blanc, cuit sense safrà ni espècies. arròs a la marinera, que es cou amb peix. 2 Camp d'arròs: Arrossar. Manuel Franquesa i Enciclopèdia [...]