Resultats de la cerca frase exacta: 508

151. foehn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vent descendent, calent i sec, que bufa a sotavent d'una serralada i fa disminuir ràpidament el gruix de neu. [...]
152. torrada amb pernil ibèric i formatge sec
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
153. secaner -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
De mena sec o eixut. [...]
154. desengalavernar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer cessar d'estar engalavernat. Amb una mica d'oli desengalavernaràs la frontissa. Cessar d'estar engalavernat. Quan fa un temps sec, els panys es desengalavernen sols. [...]
155. morterot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Morter sec a trossos, procedent d'un enderroc. [...]
156. gema
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dolç sec compost de sucre i rovell d'ou. [...]
157. llistonar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Prat sec o erm en què predomina el llistó. [...]
158. brusc 2 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que es manifesta d'una manera sobtada i violenta. Un canvi brusc de temperatura. Una escomesa brusca. Aspre, sec, no complimentós. Un home brusc. Té un caràcter brusc. Paraules brusques. Maneres brusques. [...]
159. clec
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Soroll sec. Tancador de pressió. Una màniga cordada amb dos clecs. [...]
160. pasta fresca farcida de gorgonzola i tomàquet sec
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
 [...]
Pàgines  16 / 51 
<< Anterior  Pàgina  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  Següent >>