Resultats de la cerca bàsica: 33.418

Diccionari de la llengua catalana
31. garrí
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc petit. [...]
32. porcell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc petit. [...]
33. desenllardar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Treure el llard (d'una cosa enllardada), netejar (una cosa enllardada). Desgreixar (la carn del porc). [...]
34. grunyir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El porc, fer grunys. El gos i altres animals, rondinar. Una persona, rondinar. Un soroll llunyà, apagat, deixar-se sentir.  [...]
35. cotx
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Porc 1 1.  [...]
36. gruny
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Crit del porc. [...]
37. garrell -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té les cames arquejades, amb la concavitat mirant endins de manera que camina amb els genolls separats i topa dels garrons. Un cavall, un porc, garrell. [...]
38. confitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Menja confitada, especialment en sal i vinagre. Avui mengem confitat. Carn, especialment conjunt de llom, costelles i embotits de porc, conservada dins olles amb oli o greix. Confitat d'ànec. [...]
39. abat 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit fet de ventrell de porc farcit de carn capolada. [...]
40. botifarró
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit elaborat farcint un budell prim o curt amb carn magra i sang de porc, amanides amb sal, pebre i espècies, i a vegades amb ceba i arròs. [...]
Pàgines  4 / 3.342 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>