Resultats de la cerca bàsica: 21.877

Diccionari de la llengua catalana
51. javelina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dard llarg i prim. Caçaven les feres amb javelines. Artefacte llarg i prim de metall, de forma cilíndrica i amb una punta en un extrem, que els atletes llancen amb la mà en la prova del llançament de javelina. [...]
52. saponina
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Grup de glucòsids que ocorren en diverses plantes, especialment en l'herba sabonera, químicament relacionats amb els esterols, que formen escuma amb l'aigua i tenen propietats hemolítiques. [...]
53. enteixinar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer un enteixinat (en un sostre). Acabar (un sostre) amb un enteixinat. [...]
54. pirofòric -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que s'inflama espontàniament en entrar en contacte amb l'aire. Ferro pirofòric. [...]
55. soga
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Corda gruixuda. amb la soga al coll En gran perill, en situació difícil. [...]
56. urbanitat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Educació en les maneres de comportar-se, especialment en les relacions amb els altres. [...]
57. emplomar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar plom (en alguna cosa) revestint-la, soldant-la, obturant-la, etc. Vidre emplomat. emplomar una dent Omplir la cavitat d'una dent corcada amb plom i, per extensió, amb platí, or, etc. Fixar (en un bolic, paquet, etc.), un segell de plom. [...]
58. sotacopa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat amb peu en què es porten les copes o els gots amb què se serveix la beguda. [...]
59. gasificant
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Additiu alimentari que desprèn diòxid de carboni en ésser escalfat o en entrar en contacte amb aigua. [...]
60. empastifar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embrutar, especialment amb una substància pastosa, viscosa, amb un tint. Els tonedors d'ovelles s'empastifen amb la suarda. En caure a terra, el pa i la carn rostida s'empastifaren. Ficar-se en algun assumpte tèrbol i sortir-ne malparat. No s'han empastifat amb els negocis que els altres [...]
Pàgines  6 / 2.188 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>