Resultats de la cerca bàsica: 85

Diccionari de la llengua catalana
31. entremès
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat que es posa a taula amb viandes lleugeres, com anxoves, olives, llonganissa, etc., servit ordinàriament abans de la sopa o del primer plat de l'àpat. [usat generalment en pl.] Assortiment d'embotits. Peça teatral de caràcter menor escrita en llenguatge col·loquial i [...]
32. carpaccio
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat fred preparat amb filets de carn o de peix tallats molt fins, crus, amanits amb oli d'oliva, suc de llimona i altres ingredients. [...]
33. patena
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'or, d'argent o de metall daurat amb què es cobreix el calze i en què es posa l'hòstia durant la missa. [...]
34. sarsuela
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Obra dramàtica i musical menor d'origen espanyol. Plat de peix variat amb crustacis i mol·luscos preparat amb sofregit de ceba, tomàquet i altres ingredients. [...]
35. soper -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que s'empra per a menjar la sopa. Plat soper, cullera sopera. Vas en què se serveix la sopa a taula. Contingut d'aquest vas. Sopaller. [...]
36. apoteci
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cos fructífer en forma de plat còncau o irregular, amb la capa fèrtil oberta vers l'exterior, propi dels fongs discomicets i de la majoria dels líquens. [...]
37. requisit
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Condició exigida o necessària per a una cosa. Requisits d'admissió. Plat delicat, exquisit, que es fa per a una persona desganada, per a un convidat, etc. [...]
38. fondue
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc que se serveix en un recipient que es manté calent amb un fogonet on els comensals suquen bocins de pa. fondue de carn Plat a base de carn tallada a daus que els comensals couen en l'oli d'un recipient que es manté calent amb [...]
39. mondongo
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Carn picada per a embotit. Botifarra de sang, amb carn i altres condiments, generalment feta a casa. Brou o plat fet amb aquest tipus de botifarra. Matança del porc. [...]
40. suquet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Plat de peix variat, de vegades amb crustacis i mol·luscos, preparat amb un sofregit d'oli, all, farina, tomàquet i julivert, al qual s'afegeix aigua, sal i pebre. [...]
Pàgines  4 / 9 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  Següent >>