Sensació percebuda pel sentit del gust. Hom accepta que poden ésser percebuts quatre sabors diferents: amarg (alcaloides, glicòsids, sals magnèsiques), dolç (sucres, edulcorants), salat (sals inorgàniques) i agre o àcid (àcids). [...]
Glicòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. S'obté a partir de l'escorça del cirerer americà (Prunus serotina), i posseeix qualitats sedants, pectorals i astringents. El fruit de l'arbre és també intensament astringent. [...]
Compost de fórmula C32H55O2, derivat de les fulles de l'arbust asiàtic Gymnema sylvestre, que en contacte amb la mucosa lingual produeix l'abolició temporal del sentit dels gustos dolç i amarg. [...]
2,6-dihidroxi-3,5-dimetoxiaporfina, alcaloide de fórmula C19H21NO4 que hom extreu de les fulles del boldo. Es presenta en forma de pólvores amorfes de tast amarg i de reacció alcalina; és emprada com a diürètic i com a colagog. [...]
1. Cep originari de la regió occitana de Bordeus, resultat de l'encreuament de cabernet franc i sauvignon blanc, vigorós i productiu.2. Raïm negre produït pel cep cabernet sauvignon, mitjà, irregular i amb els grans petits, esfèrics i amb moltes llavors de gust amarg.3. Vi elaborat amb raïm [...]
Planta herbàcia vivaç de la família de les compostes, de 20 a 70 cm d'alçada, que creix en pastures i altres hàbitats oberts i no gaire secs, sobretot als Pirineus. Conté essències, lactones, tanins i un alcaloide amarg (aquileïna). Les summitats florides, que es cullen a l'estiu, en infusió, han [...]
Alcaloide amarg altament tòxic (de fórmula C21H22N2O2) que hom troba, juntament amb la brucina, en les llavors de la nou vòmica i en les d'altres arbres del gènere Strichnos. Actua sobre el sistema nerviós central fent un blocatge de la inhibició [...]