Resultats de la cerca bàsica: 425

Diccionaris terminològics
71. trenyella
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Protecció civil. Defensa
Passamà platejat que ornamenta la visera de la gorra de plat d'un policia amb graduació elevada. [...]
72. sushi [ja]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de la cuina japonesa elaborat a base d'arròs bullit envinagrat, acompanyat de peix o marisc, generalment cru, o de verdures. [...]
73. mousse [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen francès fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d'ou batuda, nata batuda o gelatina. [...]
74. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat de carn o peix preparat amb la tècnica del tataki, que se sol servir fred, sovint acompanyat de salsa de soja i wassabi. [...]
75. tagín
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Equipament de la llar. Decoració. Bricolatge
Plat de ceràmica o de fang cuit, proveït d'una tapadora cònica del mateix material, que s'utilitza en la cuina del nord d'Àfrica. [...]
76. crudités
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat d'origen francès constituït d'hortalisses crues, i de vegades fruites, que se serveixen ratllades, tallades a la juliana o a rodanxes, i acompanyades d'alguna salsa freda. [...]
77. fajita [es]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat preparat amb tires de carn especiada, originàriament de vedella però també de pollastre o de porc, i verdures, que es presenten embolicades amb una tortilla, típic de la cuina mexicana. [...]
78. balotina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat originari de la cuina francesa consistent en una peça de carn o de peix desossada, enrotllada i generalment farcida, que, un cop cuita, se sol servir tallada a rodanxes, freda o calenta. [...]
79. bastela
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Pastís de pasta de full típic del Marroc, farcit tradicionalment de carn de colomí, ametlles i espècies, que se serveix empolsat de sucre i canyella, i que es menja com a plat principal. [...]
80. fondue [fr]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Plat cuinat d'origen suís fet amb formatge barrejat amb vi blanc, que es manté fos en un recipient en què, servit a taula sobre un fogonet, els comensals suquen bocins de pa. [...]
Pàgines  8 / 43 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>